Pages

Monday, 31 December 2012

~SAYONARA 2012 AND HELLO 2013~


Salam semua... Hmm lagi beberapa jam lagi 2012 bakal melabuhkan tirainya dan 2013 bakal menjengah.. 
Sepanjang 2012 macam-macam yang berlaku.... Ada suka,duka, gembira, tension dan segalanya yang berlaku dalam kehidupan seharian aku.. Selain tue, semester ini agak seronok kerana banyak perkara baru yang dipelajari.. pastry, gastro nutrition dan sebagainya.. Dan tentunya kesat, france dan bel habis belajar.. hehehhehe.. 

Hmm apa yang berlaku di tahun 2012 ini dapat memberikan aku pengajaran yang berguna dan mengambilnya sebagai pengalaman yang berharga dan kita harus bersyukur atas segala rahmat-Nya.. In sha allah.. :)

Untuk 2013, aku harap dapat berubah ke arah kebaikan dan sentiasa berdoa supaya keluarga aku sentiasa dilimpahi rezeki.. in shaa allah.. :) 

apa-apa pon semoga 2013 dapat memberi kita kebahagian dan sentiasa dalam aman sejahtera.. in shaa allah.. 

SELAMAT TAHUN BARU 2013
SAYANORA 2012...
Wednesday, 26 December 2012

"Bloglist dan BlogReview By BudakVanilla"



saya tag :


click :


Segmen "Aku ini Seorang Blogger"


saya tag : 


Tuesday, 25 December 2012

Cerita Pasal Butler!!!




Salam semua... Hehehehe... Hmm mood study da muncul cuma perangai aku ini malas sedikit.. So lambat la nak start study nie... ish ish apa la nak jadi ini.. huhuhu.... 

Hmmmm oleh itu aku decide nak buat entry pasal cerita jepun.. hehhehe.. selain korea, aku juga minat cerita jepun.. hehehhe.. GTO.. ( tak ingat da tajuk crita,hhehe.. lupa )..

Hmm cerita kat atas ni best gak.. pasai butler.. butler ini macam kita punya penjaga la (jika anak orang kaya )... semua benda nak dibuat.. sampai kita pun kadang-kadang rimas gak dibuatnya.. hehhehe.. 
apa-apa pun cerita diatas ni banyak dia punya pengajaran... so aku rekomen kan kat korang semua tengok la cerita ni.. ada siok punya.. hehhehe.. :)
btw tajuk dia MEI-CHAN  NO SHITSUJI... 
selamat menonton okay... :)

XOXO, 
CoffeeBlame... :)
Monday, 24 December 2012

"1ST SEGMEN: TAMBAH FOLLOWER BY CIK MIMEY"

Photobucket


Salam.. 
Pendapat saya terhadap blog Cik Mimey memang akan menarik minat bloggers untuk follow blog beliau.. 
It such a nice blog.. Warna yang agak cantik.. Ungu.. Selain itu flow blog Cik Mimey tak kelam kabut dan sentiasa ada ceritanya.. Semuanya berada dalam keadaan yang sempurna.. Keep up the good work Cik Mimey... :)

Blog mukamalu ini pon baru setahun.. Mula-mula memang blur pasal blog.. Lepas diajar oleh rakan-rakan bloggers yang lain.. Sekarang ada peningkatan.. :).. Hmm entry pon hanya berdasarkan pengalaman dan biasa-biasa je.. hehhee.. 
Apa-apa pun selamat follow blog saya yer... :)

Saya tag : 








PSIKO????


Salam semua.. Hmm entry di atas agak menarik kan?? 
Ini gara-gara tengok filem P2 dekat tv... huhuhuuhu... memang psiko gila filem ini....... 
ish ish........... 


nie la poster filem P2...
huhuhuuu...
Hmmm dari sudut pandangan aku memang filem ini agak best gak.... serious memang psiko giler mamat ini... 
hmm macam mana la kalau orang zaman sekarang macam ini??? hmm memang boleh buat kita trauma kot... huhuhuhu.... 
kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang filem ni.. korang klik la link nie.... in sha allah korang semua boleh faham filem ni macam na.. hehhehe... 
hmm oke la biar aku layan dulu filem ni bagi habis.. lepas tue korang leh komen yer... :)


XOXO,
CoffeeBlame... :)

Bloglist Miz Ruha | 2013 |




 



saya tag  :

Sunday, 23 December 2012

Mood : Tak Datang Lagi!!!

Salam semua... hehhehehe... 
malam-malam nak update status ini... mood study tak datang lagi walaupun minggu depan da nak start final exam.. huhhuhuu... sebabnya baru ja sampai kat rumah so mood tue tak muncul-muncul lagi.. hehhehe... 
hmm sekarang tengah layan cerita korea kat maaduu.com.... lama tengok micky yoo chun tue... rindu la dekat dia.. hehhehe... 
pagi tadi layan adam dan hawa... malam-malam layan korea.. ish ish ish... apa la nak kena dengan coffee ini.. hehhehe.......... 
hmm oke la nak layan korea dulu ni... selamat pagi ahad yer semua...... 
wassalam....

23/12/12
XOXO, 
CoffeeBlame......
Friday, 21 December 2012

~BERAKHIR SUDAH~

Salam semua... Hehehheee... 
Hmm entry di atas mengisahkan berakhir sudah semester 3 di UitmPP.. So maknanya ada lagi 1 1/2 tahun di sini.. Hmm untuk semester 3 ini, macam-macam yang berlaku.. sedih+gembira+stress+sakit dan sebagainya.. 
Hmm minggu depan dah bermula study week.. 1 minggu lepas itu dah final exam.. huhuuhu.. takut sangat sem ini.. in sha allah kita akan berjaya.. :)
Hmm nak balik rumah esok... yeay tal sabar nak balik kedah... so happy.. :)

so untuk classmate saya HM 225.. Coffeeblame said good luck to all.. semoga final exam dapat diduduki dengan selamatnya... in sha allah.. :)


XOXO ,
Coffeeblame
Wednesday, 19 December 2012

"Giveaway GEMPAK Cuti Sekolah"





Sunday, 16 December 2012

~Minggu 'Kematian'~


Salam semua... hari ini baru dapat update blog ini... huhhuuuhu... 
Entry di atas sungguh menakutkan.. hehhee... 
minggu terakir sebelum study week minggu depan.. memang minggu ini agak sibuk.. 
besok ada presentation nutrition waktu pagi.. belah petangnya ada test foodservice management.... 
besok nya test pastry dan presentation gastro belah petangnya.. huhhuu.. 
hari rabu test nutrtition pula.. pastu kena hantar assignment BEL untuk last sem ni.. hari kamis ada buffet... 
sibuk kan minggu ini?? memang gler kan minggu ini dan minggu terakhir untuk sem 3... sekejap dah habis sem 3... so final exam bulan depan.. pastu g practikal... huhhuuhuu... 

oke la nak sambung study balik... 

xoxo :
coffeeblame.... :)
Monday, 10 December 2012

~Seriously Blur~

Salam semua... Walaupun agak sibuk dengan segala macam... aku still nak mengupdate blog.. 
Hmm update blog ini bagi aku hilangkan stress dan tension nak wat segala kerja yang terbengkalai... huhuhuhu... 
ini la akibatnya selalu buat kerja last minute... sejak azali memamg perangai aku macam ini... payah sangat nak ubah habit ini... hehhee.. dari pmr, spm , stpm sampai la sekarang.. hmm tak taw la nak kata pa da pasai habit nie.. hehhehe... 
sepatut dah berubah tapi tak ubah-ubah gak perangai ini.. orang kata makin meningkat umur kena berubah perangai tue.. sebabnya waallahualam... hehhehee... 
apa-apa pun aku memang blur gler time-time ini.. so akan menyebabkan aku nak makan macam-macam.. biasala nak hilangkan stress dan segala bagai.. hehhee.. 

oke la aku nak tutup post ini.. nak g makan.. lapar gler ini... dari pagi tak makan g... kerana kerja, sanggup chek tak makan.. hehehhee.... 


XOXO
CoffeeBlame...

~HAPPY~



Salam semua....
Happy sangat sebab semalam malaysia seri dengan thailand... aku harap bila game kedua malaysia boleh kalahkan thailand yer.... go malaysia go!!!
Dan satu lagi.. hehhee... ini yang best... MAN U menang.... hehehhee.. kalahkan MAN C.... yesssssssssss..........
seronok giler aku... hahhahhaaa... minta maaf la kepada fans MAN C.... :)
jangan sedih-sedih yer.... in sha allah boleh menang lagi itu... hehhehee...

apa-apa pun sokong la pasukan malaysia yer selain pasukan oversea okay...
peace no war!!!!

XOXO :
CoffeeBlame.....
Sunday, 9 December 2012

~alone~


Salam semua... entry di atas agak sedih kan??? hehehhee... 
Aku pon tak pasti apa nak post sebab sibuk dengan presentation, assignment dan mengedit video untuk assignment.. huhuhuhu.... 
so akibatnya aku membuat entry ini.. hhehhee... biasala sebagai pelajar, kadang-kadang kita akan merasa keseorangan.. sebabnya kita tak nak menganggu orang lain untuk membuat kerja atau pun kita tak nak diri kita merasa tension dan sebagainya.. 
kadang-kadang aku rasa macam nak duduk sorang-sorang.. kadang-kadang nak balik rumah je nak menenangkan fikiran kat rumah.. tengok mama dengan abah aku.. sejuk la sikit hati ini...
hmmm nak balik rumah lambat lagi rasanya.. masa study week baru nak balik rumah.. seriously memang dah rindu rumah ni... huhuhuhu.... 
hmm aku harap aku bersabar sedikit je la... huhuhuhu

p/s : rindu kat family... mama abah tunggu kepulangan anakmu nie yer... :(
Friday, 7 December 2012

"1st Giveaway by Chirp-chirp!"




pilihan saya ialah yang coklat.. 
sebabnya ia nampak cute sangat dan memang itu pilihan saya.. 
:)

saya tag : 

Diana Eliza
Lady_aFiefa

~expose~



Salam semua... Hmmm mesti korang tidak fahamkan maksud entry di atas?? hehhehe.. 
ini la subjek yang aku belajar dekat universiti... BAHASA PERANCIS... best sangat belajar bahasa nie.. 
sampai berbelit lidah aku ini... serious memang 'berbelit'... hehhehe.... expose ini maksud nya macam LISAN.. ingat sesuatu lepas itu kita ingat balik... hehhee... ala time sekolah ada la... hehhee.. 
so sekarang lepas tengok filem 'Istanbul Aku Datang', sesi menghafal expose ni... sebabnya minggu depan dah kena cerita balik kat madame... huhuhuhuhu..... 

hafal expose depan laptop... memang terbaik la kan.. hehhehe..
lepas habis expose, kena shooting pula... kena buat video... dah 3 sem belajar subjek ini.. macam-macam pengalaman ada... hehhee...
apa-apa pun belajar bahasa asing memang best nie.. hehhe... 

p/s : lepas ini nak belajar bahasa korea la... hehhehe.. jangan jeles yer semua... hehhehhe...

XOXO.... 
COFFEEBLAME

Thursday, 6 December 2012

~Pecutan Terakhir~



Salam semua... hari ini baru dapat update blog.. yela pelajar la katakan.. sibuk dengan assignment, presentation dan sebagainya... hmm nak dekat dengan final exam nie... macam-macam la nak kena buat.. 
hmmm aku rasa semester 3 ini sekejap jak nak habis... bulan depan dah masuk bulan baru.. lepas itu terus exam final... so kena banyak study... pecutan terakhir sebelum final exam... 
dan masa ini la dugaan datang... kadang-kadang penat sangat memikirkan benda-benda yang memenatkan kepala... huhuhuhu.... aku harap aku cekal dan tabah untuk menghadapi semua ini... in sha allah.. :)

p/s : dugaan yang memberi aku kekuatan untuk mendapat pengalaman yang berharga untuk diri aku dan sebagai pengajaran dalam menghadapi kehidupan yang bakal mendatang... :)
Friday, 30 November 2012

DISEMBER 2012




Salam... Esok sudah 1hb Disember 2012.. Bulan terakhir untuk tahun 2012... Hmmm bagi aku bulan ini mungkin akan memberi aku seribu kesibukan sebelum aku mengambil final exam untuk semester tiga... huhuhu... Macam tidak percaya pula sudah nak habis semester tiga... macam-macam dugaan yang melanda aku sepanjang semester tiga ini.. huhhuu... 
So mungkin aku tidak mengupdate post dekat blog ini... yela aku nak fokus untuk study.. in sha allah.. 
apa-apa pun, aku harap aku akan berusaha untuk fokus dalam pelajaran aku sebelum final exam nanti.. is sha allah.. :)

p/s : untuk semua , selamat datang ke blog ini.. terima kasih banyak-banyak... :)
Wednesday, 28 November 2012

http://nurfara-hani.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-disember.html


Tuesday, 27 November 2012

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012





jom kita join... 
saya tag Cakap Bisa....

headache+speechless!!!



Assalamualaikum semua.. 
Berdasarkan entry di atas. macam-macam yang berlaku sepanjang dua tiga hari membuat hati aku terasa sakit hati.. Bila hati sakit, mula la melanda kepala aku.. Hmm macam-macam perkara yang membuat aku terfikir.. adakah kita tak pernah berfikir tentang perasaan orang lain padahal orang lain tak pernah fikir pasal perasan kita?? Jadi apa yang harus kita lakukan?? Adakah kita perlu mengalah atau kita hanya buat tak tahu sahaja?? kadang-kadang perkara ini buat aku tak kisah dan buat kita rasa penat memikirkan orang lain walaupun orang itu kawan. keluarga dan orang sekeliling kita... 
So apa yang harus lakukan sekarang?? huhuhuhu.... 

p/s : kecian kat tangan aku.. kena gigit dengan charlie... huhuhu... 



ini la kesan gigitan charlie!!
huhuhu.. sakit nya hanya allah s.w.t saja yang tahu


Monday, 26 November 2012

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com






Smile.......... Smile.............. Smile................


Paling disukai : simple dan easy untuk difollow... 
                            hehehhee... 





Segmen Follow dan Tukar Bloglist Bersama MYSYAH - HOLIDAY





              


JOM JOIN!!!

NAMA BLOG : mukamalu


               

Saturday, 24 November 2012

CHAPTER TWO


Salam semua... 
Hmm macam mana aku nak cerita yer???
aku pon tak pasti apa yang terjadi... kadang-kadang kita buat kita terfikir.. adakah kita melakukan kesalahan?? tapi kadang-kadang penat juga nak jaga perasaan orang lain... perasaan kita pon kena jaga elok-elok juga tahu... 
Hmmm takkan la kita yang kena mengalah dulu walaupun dia tua dari kita... sepatutnya kita kena sama-sama mengalah juga.. biar orang lain pandang dan hormat kita... tidak semestinya kita yang lebih muda ini kena mengalah... penat la kalau macam ini.. kadang-kadang payah nak memahami golongan ini.... 
Hmm apa yang dapat aku konklusikan, tidak semua kita kena ikut je perasaan hati kita, so pandai-pandai fikir la yer... waallahualam.. :)

p/s : peringatan untuk diri aku juga... :)

~CHAPTER ONE~



Salam semua.. hehhehee.. dua tiga hari ini agak sibuk sedikit.. so aku tak dapat nak update blog nie.. 
Minta maaf semua.. Besa la kehidupan sebagai pelajar, macam-macam ada.. test, assignment dan selebihnya.. hhehehe.... 
apa-apa pon semuanya dapat dilalui dengan sempurna walaupun banyak halangan.. hhehhee.. :)
hmmm semakin dekat final ini, kita sebagai pelajar perlu kejar masa untuk menyiapkan segala assignment yang diberi.. so kita mesti bersengkang mata sampai ke pagi untuk menyiapkan.. :( 
tapi kalau laptop kita buat hal, mula la ketensionan melanda diri.. hehhee.. so kita cepat-cepat nak marah, emosi terganggu dan sebagainya.. so aku harap korang sentiasa dalam keadaan yang okay yer.. :)

p/s : termasuklah dengan aku ini.. kadang-kadang pon aku ini masih lagi menahan semua.. tapi kalau keadaaan tak mengizinkan, jangan terkejut pula kalau tiba-tiba aku meletup, harap korang jangan terasa pulak ek.. hehhee... 

pernah tak korang mengalami perasaan ini??
 :)

Wednesday, 21 November 2012

kalau la aku macam nie...







bestnya kalau macam ini.. hehhehe... 

p/s : In Sha Allah.. suatu hari nanti.. amin!!! 

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE






Sunday, 18 November 2012

~MAKANAN SEGERA~



Salam... 
Makanan segera.. Memang disukai oleh ramai penuntut ipta atau ipts termasuklah aku.. hehhehe.. 
Sebabnya senang didapati, murah, senang dan sebagainya.... 
contoh : maggi, keropok a.k.a jajan, biskut dan sebagainya.. hehhee
disebabkan aku makan maggi malam ini, tue yang aku wat post ini... 
kononnya nak kurang makan maggi tapi apakan daya nafsu makan menguasai diri.. hehhehe... so saya makan maggi malam nie... hehehhee... 
apa-apa pun makanan janganla selalu makan yer sebab tak baik untuk kesihatan pelajar-pelajar.. hhhehehhe.. 

p/s : inilah akibatnya kalau malas nak kuar makan, so makan maggi dan stok makanan yang ada dalam laci saya nie... hehhehe... :P

~SNICKERS~



Salam... 
Sekarang jam sudah menunjukkan waktu 3.53 pagi.. hehhe... 
Sebenarnya aku sudah tidur tadi tapi terbangun sebab mimpi.. ish ish ish... 
So sekarang tengah mengadap televisyen sambil makan 'SNICKERS'.. hehhehe.... nak tidur, memang mata aku tak nak tutup la kan.. hehhe.. 
apa-apa pun kita layan 'running man' sambil makan 'snickers'..........
hehhehee...
Saturday, 17 November 2012

PAGI SABTU!!


Assalamualaikum semua... :)
Selamat hari sabtu... Hmmm hari ini aku ada dekat rumah..
Memang semalam hari yang gila-gila la untuk aku.. hehhee..
Memang terbaik la aku ini.. hhahahaahhahaa..
Namun untuk mama, aku sanggup balik rumah.. :)
Tidak pernah sepanjang aku belajar dekat uitmpp itu, aku balik rumah malam-malam.. selalu aku balik pagi atau petang saja.. hehhee... Memang lepas ini tak nak balik malam-malam dah.. hehhe..
itu la pengajaran yang aku dapat.. hehhehe.. apa-apa pun aku dah selamat sampai dekat rumah.. alhamdulilah... :)

p/s : nak cari pengalaman.. pengalaman itu mengajar kita balik semula... hehhee...
waalahualam.... :)
Friday, 16 November 2012

~HUSNA BINTI OMAR~



Salam.. 
Disini saya ingin mengucapkan selamat menyambut hari jadi kepada mama saya, Pn. Husna bt Omar yang ke -63... hehhehhehee.. 
Semoga dirahmati Allah S.W.T.. dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. Insyallah.. I love you mom.. mama yang paling baik untuk saya.. ikhlas dari anakmu yang paling 'comei'.. hehhehe..


ini la mama saya... macam dia kan??
hehhee...


hehehe.. apa-apa pun saya tetap sayang mama saya ketat-ketat... <3

Thursday, 15 November 2012

Cerita Dua : Perangai Seseorang!!!!


Salam Maal Hijrah!! 
Hmmmm cerita dua ini mengenai perangai seseorang manusia.. p/s : tak ber kenaan dengan sesiapa yer.. :)

Bab ini aku pantang sikit.. Hmm kalau seseorang itu mempunyai rupa yang agak comei+cantik tapi kalau perangai tak sama macam rupa pon satu hal gak.. Hmm aku pon tak pasti macam mana la kan klau lelaki tengok perangai ini, mesti diorang terkejut sebab lama bercinta tapi baru taw perangai pasangan macam mana... hmm waallahualam.... 

Apa apa pon, aku harap seseorang tue berubah la yer.. n sedar diri sikit noh klau nak diri tue direspect oleh orang lain.. klau nak wat orang len rasa menyampah, bek pegi tempat len noh... so pandai pandai la adjust yer diri anda itu,, xoxoxo..... 

p/s : kaum lelaki pon kena tengok la sama ek.. jangan tengok perempuan yang cantik je... kena tengok sama dalaman dia gak.. ada fahammmmmmmmmmm???? 
Wednesday, 14 November 2012

Cerita Satu : Buka Buku Baru, Tinggalkan Buku Lama


Salam... 
Wat pengetahuan semua, hari ini da hari terakhir untuk tahun 1433 Hijrah.... 
so mari la kita sama mengamalkan doa akhir tahun dan awal tahun untunk tahun 1434 Hijrah.. 
Semoga pengakhiran kita baik & permulaan kita akan bermula dengan sebaiknya.. Insyallah.. :)

p/s : Assalamualaikum.. di sini saya, Nor Huwaida ingin mengucap selamat menyambut MAAL HIJRAH 1434 Masihi.. Tinggalkan buku lama, buka buku yang baru okay.. insyallah.. :)

~SABAR : SEPARUH DARI IMAN.. ~


salam...
sabar : separuh dari iman.. hmm  tak taw la nak cakap macam mana.. kadang kadang hati aku boleh sabar dengan sesetengah orang tapi kalau sesetengah orang tak dapat mengawal perasaan marah, tunggu je sampai tahap kesabaran aku untuk dilepaskan..
hmm kadang kadang aku pon  tak faham dengan sesetengah orang yang nak melepaskan kemarahan...
tapi kadang kadang aku pon macam tue gak cuma aku tak menunjukkan saja.. huhuhuhu..
diri kita ini diibaratkan sekeping kaca yang bakal dihempas pada bila bila masa saja..  cuma kita tak tahu bila perkara itu akan berlaku.. huhuhuhu...
apa apa pon kita hanya mampu bersabar jika iman kita kuat.. insyallah.. :)

p/s : selamat malam semua... sowk ada kelas.. :) saya suka sangat... :(
Tuesday, 13 November 2012

PART I : GASTRONOMY


Salam... 
ini salah satu nie subjek yang perlu aku waktu amek untuk sem 3... huhuhuhu.... 
nak habaq kat hampa semua, subjek ini agak payah difahami oleh kami semua.. huhhuuhu... 
walaupon diajar oleh chef selebriti.. CHEF HUSSIN KHAN.. yang jadi host untuk spice route tue....
gastronomy ini dia cerita pasai history tentang makanan yang wujud di dunia... memamg kena ingat sejarah la noh... macam study balik sejarah waktu form 5 dulu.. huhhuhuu... 
pastu kitaorang kena wat assignment lagi.. individual n group... hmm pasai makanan.... bila cari pasai makanan ini wat aku jadi lapaq jak.. hahhaha... korea ada, italy ada.. semua makanan kat dunia ada la... :)
sedap gler kot.. tak taw bila boleh nak makan smua tue.. :)

p/s : hmm last last wat sendiri je semua makanan tue.. hahhaha.. da memamg aku amik culinary kat U... hahahahhahaa... :P


~HAPPY DEEPAVALI~


Happy Deepavali untuk semua kaum india..

p/s : lma gler x mkn maruku... huhuhuhu.... :(
Monday, 12 November 2012

~PENGHIJRAHAN~



Salam.. 
Penghijrahan?? 
Sempena awal muharam hari khamis ini, ada kah diri kita sudah berubah dari semua segi??? 
Hmm adakah korang semua sudah bersedia untuk melangkah ke tahun yang baru??? 
Hmmm bagi diri aku pulak.. Aku akan melakukan perubahan yang bukan sedikit sebab banyak benda yang aku harus lepaskan sempena penghijrahan ini... :)
Hmm insyallah aku akan meredhai semua ini.. 

p/s : apa apa pon.. aku harap korang semua akan sentiasa berubah demi kebaikan tanpa melibatkan perasaan orang lain dan melukakan perasaan tersebut.. insyallah.. :)
Sunday, 11 November 2012

RADIO ONLINE


Salam...
radio online??? rupanya ada ek kat online.. aku ingat tak ada... hhahhahaa.. memang ketinggalan zaman sungguh aku ini.. cian kat aku.. hahhaa.. :P
hmm apa apa pon aku layan sekarang nie... selalu dok dengaq melalui enset je sebelum tidoq... :)

p/s : layan je semua stesen asalkan semua sedap sedap belaka... :)

keheningan malam


salam.. 
keheningan malam.. 
kalau layan lagu jiwang nie memang masuk punya... hahhaha... 
idea pon datang mencurah-curah.. hehhehe.. 
malam yang bertemankan 'abang charlie' yang cute tue.. hehhehe... 
hmmm sakit la badan oi klau ang gigit kami.... huhhu.... 
hmm malam masih muda.. assigment masih berjalan dan memerlukan perhatian yang sensitif.. hehhee.. 
apa apa pon keheningan malam ini akan diteruskan sampai bila bila hingga lah ke final exam nanti.... huhhuuhuu... 
klau ada idea.. blog ini akan diupdate... :)

p/s : apa la aku merapu nie sorang sorang nie... 
indahnya malam klau tak adanya si 'abang charlie' tue... 
Saturday, 10 November 2012

~rumah sewa vs kolej kampus~




Salam.. 
Hmmm entry aku kali ini mungkin agak klise kot.. hahhhaa
Hmm rumah sewa vs kolej kampus... 
Hmmm sepanjang 3 sem aku duduk kat uitmpp nie, alhamdulilah dapat duduk kat kolej kampus.. :)
aku teringin nak duduk kat rumah sewa... saja nak dapat pengalaman baru.. tp nak wat cm mana aku dapat duduk kat kolej.. 
Hmm mungkin aku rasa klau duduk kat rumah sewa, kita kna pandai jaga diri masing masing sebab banyak dugaan.... yela nak jaga diri lagi.. pastu nak jaga perasaan housemate lagi.. 
hmm pastu nak byaq macam macam la.. bil air, elektrik dan segala bagai... :(
klu kat kampus kolej semua da tersedia cuma kena bayaq duit kolej je... :)
tp klau da rosak peralatan memang kna mengadu kat pihak yang berkenaan.. tp klau diorang wat keja lambat memang wat hati panas la... 
hmm apa apa pon, kita terima je pa yang kita nak dan get ready untuk berubah.. hehhee.. 
wassalam... :)
Friday, 9 November 2012

~KUASA MENAIP~



Salam.. 
Hmmm sekarang aku semakin rajin lak untuk mengupdate blog aku ini... Ni la kuasa menaip.. hehhe
Bila idea ada dalam otak, so tangan straight akan terus mengupdate blog.. hehhee... 
dulu aku tak rajin nak menulis sebab aku tak pandai nak susun ayat.. hahhhaa.. 
sekarang da oke.. hehhee.. 
apa apa pun aku harap korang semua akan menjenguk blog aku yang comei nie.. hahhaha.. 
:)
Thursday, 8 November 2012

~HUJAN~



Salam... 
dua tiga hari ini asyik hujan lebat plus guruh.. 
hmm hati berkata 'hujan lagi.. wat diri semakin gundah gelisah..'  :(
apa yang harus dilakukan oleh aku?? 
hmm macam macam yang berlaku.. hanya allah sahaja yang tahu hati aku macam na sekarang.. 


Wednesday, 7 November 2012

RAHSIA



Salam... 
rahsia??? 
semua orang ada rahsia tersendiri kan?? tak kira baik atau buruk... kadang kadang kita leh berkongsi rahsia dengan kawan kita.. kadang kadang kita yang akan pendam dalam hati kita sahaja.. 
nie yang menyebabkan hati kita berasa dalam keadaan tak tenteram... payah sungguh nak simpan rahsia...

silent your mouth

hmm kadang kadang payah gak nak cari orang yang dipercayai untuk bagitaw rahsia kita.. huhuhu..
yang penting kita harus pandai menjaga rahsia orang baru kita boleh dipercayai.. waallahualam.. :)

p/s : last last klau kita nak bgtaw rahsia, kita cerita rahsia kat Allah s.w.t..  insyallah tiada siapa yang akan tahu rahsia kita.... 
salam... 

~MR YELLOWKU~

Salam.. 
Misteri mr yellow.. hehhehee... 
Mai chek nak habaq kat hampa semua noh.... :)
mr yellow diberi nama sebab badan dia semua kuning+purplelish skit.. (i like both color)
comei sangat sangat mr yellow nie.. chek sayang sangat ngn dia.. sebab dia la peneman tdoq chek.. hheehe

mr yellow
+
kawan si mr bean
( da bagi kat iman )


sapa yang bagi hadiah ni?? geng almond snow tue la yang bagi sempena hari jadi aku yg ke-21 tahun 2012.. 
time tue dah la da final exam.. ingatkan diorang tak nak sambut.. last last diorang sambut gak.. 
lepas exam je terus g jaya jusco.. wat surprise untuk chek.. sayang korang.. <3

pa pa pon.. mr yellow ni memamg berjasa gak cuz teman aku tiap malam.. hehhehee.. syok sangat peluk mr yellow.. hehehhee.. 

mr yellow, harap harap awak ada kembar ek nanti.. insyallah.. :)
hehhee.. :P

Monday, 5 November 2012

~SEJUKNYA~


Salam.. 
Da pindah nek ats tp sejuk giler mcm kat GENTING HIGHLANDS kut walaupon aku tak penah g tempat tue.. (insyallah akan pegi gak).. hehhehe... 
Da la aku cm nk DEMAM... mama, tolong la anakmu ini.. nk demam n nak blek kedah.. huhuhu.... 
so sekarang tengah pakai sweater kot.. huhhhuhu.. 
malam ini tidoq bertemankan selimut dan MR YELLOW.. ( mr yellow yang sentiasa menemaniku)
hehhehhee.. 

p/s : baru nek , da rindu kat blik bawah.. huhuhu... 

PINDAH?????



salam... 
pindah?? huh.. penat la macam ni kalau tiap tiap sem kena pindah dari bawah ke atas.. klau wat sebelum mid term tak pa la gak.. ni selepas mid term, memang tak berbaloi la sangat oi...... arghhh... 
da la orang tengah sibuk nak wat asignment plus ada test lagi.. tension meh...
harap harap letak la kami yang kat ground floor nie duduk kat atas awai awai.. tak la menyusahkan sangat.. 
penat nak packing barang.. da la barang banyak.. bukannya sedikit habaq hang... ( kuaq da bahasa kedah aku.. hahhaha )... 
macam macam barang ada.. kalau la ada SUPERHERO.. boleh la aku minta tolong dia sat angkat barang kami semua.. ( walaupun adsa lif.. hahhaha )

hehheehehhe, apa apa pun.. aku reda dengan perkara ni.. nk wat cam na.. da orang nomad memang macam nie.. hehhehe.. berpindah randah kan untuk dapat penempatan yang terbaik untuk semua.. hahhaa.. da macam belajaq SEJARAH plak.. hehhehe

so untunk semua pelajar SPM 2012... semoga berjaya dan jawab soalan dengan ikhlas dan baca bismillah dulu sebelum menjawab.. insyallah semua akan berjalan lancar.. wassalam.. 


p/s :  teringat waktu aku amek SPM.. mcm nak kembali semula ke zaman persekolahan... 
seronok je time tue.. 
memang betui orang cakap.. zaman sekolah rendah dan menengah la paling seronok... 
i miss the old memory that came cross to my mind.. huhuhuhu.. 

~memori~


Salam... 
memori??? 
hmmm semua ada memori kan?? tak kira gembira , sedih , takut dan sebagainya... 
memori berlaku dalam sekelip mata kan.. kadang kadang lama.. kadang kadang sekejap je.. 
kita akan sentiasa mengingati memori tue dalam fikiran kita.. sebab nya memori tue tak dapat dilupa oleh sesiapa saja x kira muda atau muda... :)

kadang kadang memori tue menyakitkan hati kita tetapi kadang kadang gak mengembirakan kita.. :)
pa pa pon memori tue sebahagian dari kehidupan kita sebagai hamba allah.. :) 

p/s : dalam kehidupan aku , mcm mcm memori da dalam kehidupan aku.. 
sedih +gembira.. 
:(
Sunday, 4 November 2012

~bila mulut tak berbicara~

salam... 
hmm entry diatas tak merujuk kepada sesiapa yang aku kenali.. okay.. 
nie hanya sebagai perbincangan umum... :)
korang nak comment pon tak pa.. saya x kisah.. :)
bila mulut tak berbicara , dia akan merebak ke lubuk hati dan hati pon akan menunjukkan perasaan yang x keruan... betulkah perasaan ini atau hanya berpura pura sahaja??? waallahualam... 
bila mulut seseorang tue tak menyatakan pa pa kepada seseorang yang len , adakah kita akan merana??? 
hati sendiri hanya kita dan allah s.w.t saja yang tahu... 

pa pa pon... kita jangan mudah berputus asa skiranya kita rebah satu hari nanti.... 
insyallah satu hari nanti kita akan pasti bangkit semula.... :)

Saturday, 3 November 2012

~PART III~

Salam... 
bahagian ke-3.. 
hehhee... sebenarnya aku tda tajuk.. tue yang aku tulis 'part'.. hehhee
pa pa pon aku harap korang still baca okay.. 
peace no war.. hehhhehehe
:)

~PART II~




Salam... 
Hmmm selesai suda ppkp untuk hari ini.. 
Mendengar pasai 'MELAYU'... 
Hmmm menarik gak tajuknya dan membuat aku berfikir sejenak!!
Aku berfikir kerana ada isi ceramah yang memberi aku kesedaran untuk berjaya sebagai seorang MELAYU n HAMBA ALLAH yang sempurna.. Insyallah.. :)

Hmm harap harap selepas ini aku akn menjadi insan yang sempurna dan berubah ke arah kebaikan tanpa memikirkan segala kesulitan yang berlaku pada diri ku ini.. Semoga kita sama sama menjadi insan yang sempurna di mata Allah s.w.t... Insyallah.. :)

quote of the day : BELIEVE IN YOURSELF IN EVERYTHING YOU DO..
NO MATTER WHAT CHALLENGES WILL FACE YOU ONE DAY!!!

Friday, 2 November 2012

~PART 1~


Salam... 
Hmmm da selamat sampai kampus suda setelah seminggu kat umah.. 
Sampai sampai je kat bilik, notis pindah bilik pon sampai... huhhuhu
Sem lepas pn macam ni gak.. Sem ni pon da sama gak.. hmm nak wat macam mna so kena ikut.. huhuhu.. 
pa2 pon lepas ni kna packing barang barang nek p atas pulak.. penat la.. 
klau awai awai sem x pa la gak nie.. nie x lepas mid term kena pindah.. pa la nasib kami nie.. da macam orang nomad da... :(

Hmm so malas nak complaint da.. wat je la.. :(

p/s : peringatan utk diri sendiri.. 
       sentiasa bersedia utk sebarang kemungkinan... :)
Thursday, 1 November 2012

MARRIED???




Salam... 
Married?? 
Hmm ramai kawan aku sekarang da kahwin.. ada yang da tunang... so tunggu diorang panggil je makan nasi minyak.. hehhehhe.. Mungkin jodoh diorang da sampai.. So diorang kawin kan?? hehhee.. 
Aku bagaimana?? Hmm maybe lambat sikit baru aku fikir nak tunang OR kawin.... :)
Aku nak habis study dulu baru fikir.... FOKUS dulu yer.. hehhee.. 
apa-apa pon aku berharap agar kawan aku bahagia bersama pasangan masing-masing.. insyallah.... 



p/s : aku tegas kan walaupon korang da kawin nanti, aku harap korang tetap berjaya dalam kehidupan yang mendatang.. insyallah... :)

Wednesday, 31 October 2012

~ 5 MAKANAN KEGEMARAN SAYA~

once again... hehhehe.... 
b'dasarkan entry di atas, memang korang akan terangkat dan tidak percaya.. hehhehhehee... 


spagheti carbonara..
blueberry cheese cake

mi kungfu

                           
nasi goreng daging merah
donuts

ini la makanan kegemaran saya... 
actually saya makan je pa pa pon... 
kecuali saya tdk makan pa yang saya x pnh makan dari kecil okay!!!

pa pa pon enjoy this food okay!!! 
waallahualam.. :)

~two months left to leave 2012~

salam... 
hai semua.. 
lagi dua bulan 2012 akan melabuhkan tirainya.. huhhuu.. 
sedihnya nak tinggal kan 2012.. 
so many things happened.. :(
hmm pa pa pon hello november and sayonara october.. 

tengok taw kalendar
my mum, sister b niece besday
16,10 n 29 nov..
:)

my brother n nephew besday..
17 n 6 dec..
:)











p/s : pa pa pon korang manfaatkan masa sepanjang dua bulan yang tinggai ini..... insyallah.. 
wallahualam... :)

fenomena adam dan hawa!!!

versi novel

versi drama


    VS



Salam.. mesti korang pernah tengok kan cerita ini??? 
dulu novel sekarang da msuk tv kot.. 
mesti lagi syiok kan?? 
hmm apa pendapat korang?? 
mana yang lebih baek?? 
novel or drama?? 

pendapat aku : dua dua syok sebab dalam novel kita menghayati...
                       so bila da masuk tv lagi la kita nak menghayati kan.. especially watak ADAM MUKRIZ ...
                       ( xigt nma belakang adam ).. hehhehe... 

apa apa pon, korang enjoy tengok cerita  ini ek... 
geram dengan ain hawani itu... 
susah sangat ka nk terima adam mukriz tue?? 
itulah nama nya cinta yang setia dan suci.. 
waallahualam.. :)
Monday, 29 October 2012

PHILIPINES?INDONESIA?KOREA?

Salam!!!
Mana pilihan korang semua??? 
Dulu memang kecoh kan.. 
Macam macam drama yang mai ke negara kita... 
first makcik makcik dan anak dara mesti tengok kan cerita dari tiga negara ini.. 
sebab utamanya nak tengok hero yang handsome, heroin yang cantik... btw kawasan sekeliling drama itu pon cantik juga la... 
p/s : macam mak aku dulu tengok cerita indon, sekarang dah tengok cerita filipina.. 
so sekarang astro da tayang cerita filipina.. so tak layan da cerita indon.. 
kalau aku semua aku layan tapi ikut jalan cerita dia la... 

p/s : ikut la pilihan korang asalkan korang amik pengajaran dalam sesebuah cerita itu.. 
yang penting amik yang baik bukan mengamalkan yang buruk.. 
waallahualam.. :)
Sunday, 28 October 2012

SACRIFICE!!!

salam semua..
sacrifice??? pengorbanan.. 
banyak yang aku nak kenakan korban ini.. untuk merealisasikan impian aku.. 
hehhehe.. apa apa pun korang tunggu je update dari aku ek... 
waallahualam... 


salam aidiladha kepada semua... 
semoga aidiladha ini menjadi menjadi pengorbanan yang dapat dihargai oleh orang lain.. 
insyallah... :)
Wednesday, 24 October 2012

Under Maintenance

This Blog currently under maintenance. Sorry for inconvenience


Sebenaqnya tiada pun yang baca. Tapi saja nak taip supaya orang tau. Haha!! 
Tuesday, 16 October 2012

ALMOND SNOW????

Salam semua...
ALMOND SNOW?? Lama tak dengar nama ini..
Nama ini masa aku mula-mula sampai kat UiTM PP ini..
Masa first sem...
nama ini diberi semasa MDS..
nama kumpulan kan.. 


ini la ALMOND SNOW..time nak pergi trip ke Langkawi..

sekarang kita orang still bersama cuma tinggal 7 orang je...
apa apa pon, aku berharap kami 7 orang still bersama sampai graduate nanti.. insyallah...

hmm still ada 2 tahun lagi sebelum  graduate... 
apa apa pon chaiyok chaiyok yer semua.. :)

Monday, 15 October 2012

L.A.P.A.R!!!!

L.A.P.A.R

maksud sebenar lapar.. hehehee.. 
L untuk love, A untuk aim, P untuk people, A untuk already and last but not least R untuk right!!!

that is for tonight.. hehhee
salam

p/s : disebabkan ini saya mamam maggi sudah... huhuhu... tapi tidak selalu ya.. sorry mama.. :)

KERAS HATI????

KERAS HATI???

Hmm apa maksudnya?? 
Salahkah kita nak KERAS HATI?? 
kadang kadang penat juga nak LEMBUT HATI..
buat sakit hati ada la.. 


penat menjaga hati orang lain.. 
baik jaga hati sendiri..
p/s : entry di atas tidak dituju kepada sesiapa.. :)
sekadar ingatan kepada diri sendiri... :) 
Sunday, 14 October 2012

IMPIAN 2013!!!!!

Salam semua... 
hmm 2012 bakal berlabuh dalam dua bulan lagi.. 
maka masuk lah ke tahun baru 2013... 
hehehhe... 2013???? 
awalnya nak entry pasal 2013... 
ada maknanya entry awal pasal 2013 nie.. 
hehehehee... 
umur pon da nak ke angka 22 thun.. 
pastu final exam utk sem 3.. huhuhu.. 
last but not least barang impian ku... hehehehe.. 
mcm brg impian aku ini... :)

samsung galaxy ace..  xmain la samsung galaxy S, SII or SII..
polaroid cam.. tgkp gmbr trus siap.. p/s  : yg mahai tue krts je walupn hrga mrah..





























proud to be malaysian...
pnya la mgidam bju ni smpai skrg x dpt lg bli.. huhuhu...

ada lg barang2 yg x dpt update.. hehehe.. 

ikhlas dari coffee :  sntiasa prcya pd diri anda tnpa ragu-ragu.. buktikan anda boleh melakukannya... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com